Bericht van NSKiV.org  18/11/2015

AIR Kampschreur 2

Een dag na zijn eerste IPCAS-overwinning ooit, heeft zitskiër Jeroen Kampschreur op de Adaptive Indoor Races meteen nog zo’n gouden medaille aan zijn palmares toegevoegd. In SnowWorld Landgraaf was de concurrentie een tikje heviger op de tweede dag, maar Jeroen hield het hoofd koel. Anna Jochemsen stond ook weer op het podium en veroverde opnieuw brons.

“Het ging weer heel goed. De slalom was best wel rechtdoor gestoken. Daardoor kon je veel snelheid maken en risico nemen – Jeroen Kampschreur

Het feit dat hij de Oostenrijker Roman Rabl (bronzen medaillewinnaar van Sochi 2014) wist voor te blijven, was reden voor extra vreugde. Rabl sloeg de eerste wedstrijddag nog over en Jeroen keek toen uit om het tegen hem op te nemen. Dat hij hem voor kon blijven, overtrof zijn eigen verwachtingen. En dus zijn de verwachtingen voor de Europa Cups de komende dagen ook hooggespannen. Jeroen: “Dan hoop ik weer voor de winst te kunnen gaan.

[zie ook: het bericht dat hij op Facebook plaatste]

Anna Jochemsen (foto onder) moest bij de ‘women standing’ de Duitse Andrea Rothfuss (goud) en Zwitserse Bigna Schmidt (zilver) voor zich dulden. Bij de ‘men standing’ leek Jeffrey Stuut goed op weg om na het zilver van gister ook nog een medaille op te halen. Na de eerste run stond hij bovenaan, maar haalde bij de tweede run de finish niet. Thomas Mulder eindigde in dezelfde categorie als vierde.

AIR Jochemsen dag 2

Moeilijke omstandigheden

De condities voor skiërs op één been, zoals Anna en Thomas, waren volgens Falco Teitsma overigens erg lastig in Landgraaf. “Vooral op het moment dat er veel losse sneeuw ligt, is dat niet in hun voordeel”, aldus de trainer van nationale selectie aangepast skiën. “Ze moeten de verloren tijd zien terug te pakken wanneer het ijzig is. Ook de komende dagen zal het een kwestie zijn van daar zo goed mogelijk mee omgaan.”

Tevreden trainer

Halverwege de Adaptive Indoor Races, kan Falco met een score van 5 medailles verder niet anders dan heel tevreden zijn: “We zijn deze zomer begonnen met fulltime trainen op Papendal. In de trainingen zag alles er veelbelovend uit, maar het is altijd afwachten hoe het in de wedstrijden gaat aan het begin van het seizoen. Vergeleken met de concurrentie blijken we er goed voor te staan. Daarnaast doen er ook een aantal skiërs uit de beloftengroep van de NSkiV mee en het is goed om te zien hoe die twee groepen elkaar versterken.”

Donderdag en vrijdag staan de atleten dus weer aan de start, evenals de parasnowboarders.
De volledige uitslagen van de IPCAS-race zijn hier te vinden.
Meer informatie over de Adaptive Indoor Races, die nog tot en met 20 november duren, lees je hier. 

Video Jeroen dag 2 Ipcas

 

 


 

Bron: https://www.nskiv.org/2015/11/18/air-dag-2-opnieuw-goud-voor-kampschreur/