Eerste trainingsdag rolstoelbasketbal succesvol voor STOL-Grasshoppers

Aan het begin van dit nieuwe seizoen is STOL-Grasshoppersgestart met rolstoelbasketbal. Een

enthousiaste groep jongeren met een lichamelijke beperking kreeg daarmee de kans om deze leuke tak van basketbal met alles erop en eraan in Katwijk te beoefenen. Via een aantal donaties van Fonds 1818, Coöperatiefonds Rabobank, een startsubsidie van de gemeente en nog een toezegging van de Rotary Club op zak werd het financieel ook mede mogelijk gemaakt. Onder leiding van oudroller Jaap van Beelen en Mirjam Zwaan is er keihard getraind en dat levert meteen een prachtig resultaat op. Na een bezoek in Katwijk van de regiocoach op een training werd een uitnodiging voor de eerste regiotraining ontvangen. Dat leverde aan het eind van die training een prachtig resultaat op.

In het weekend van 7 november hebben vier spelers(sters) van het rolstoelbasketbalteam van STOLGrasshoppers aan de eerste regiotraining voor de rolstoelbasketbaljeugd in Gorinchem meegedaan.

Annemieke, Arie, Jeroen en Tom zijn, met hun ouders, op deze dag al vroeg afgereisd naar Gorinchem alwaar om 10.00 uur de eerste trainingsdag begon. Gedurende de morgen hebben ze, te samen met een veertigtal andere rolstoelbasketballers (sters) uit heel Nederland, training gekregen van de diverse regiocoaches, onder toeziend oog van de bondscoach en assistent-bondscoaches van het Nederlands Jeugdteam. Vanaf 13.30 uur werden enkele wedstrijden gespeeld, wat voor al onze rollers een nieuwe ervaring was. De wedstrijden werden met wisselend succes voor hen afgesloten. Gedurende de trainingen en de wedstrijden zijn Arie Twigt, Jeroen Kampschreur en Tom Houben de bondscoach van het Nederlands jeugdteam dusdanig opgevallen dat zij aan het eind van de dag een uitnodiging van hem mochten ontvangen om deel te nemen aan de eerstvolgende training van het Nederlands jeugdteam. Deze drie jongemannen moesten 14 november dus weer aan de bak voor hun eerste training bij het Nederlands jeugdteam. Voor Annemieke, die ook heel goed getraind en gespeeld heeft tijdens deze dag, is het spijtig dat er nog geen Nederlands meisjesteam is. Anders had zij ook zeker een goede kans gemaakt om geselecteerd te worden. “Annemieke, over een paar jaar wacht het Nederlands damesteam op jou”, aldus een trotse trainer Jaap van Beelen. Rond 17.00 uur ging het huiswaarts met drie spelers, glimlachend van oor tot oor, op de achterbank. De volgende regiotraining is 12 december in het gloednieuwe Ronald McDonald trainingscentrum in Amsterdam. Geïnteresseerden zijn welkom in sporthal Cleijn Duin waar elke vrijdagmiddag van 17.15 tot 18.45 uur wordt getraind. Door de financiële steun zijn er voldoende sportrolstoelen aanwezig, zodat dat geen belemmering hoeft te zijn om mee te doen.