Bericht voor mijn sponsoren en volgers:

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: We hebben het kampioenschap van 2023/2024 GEWONNEN !!!

 

Ik kwam half maart naar Sella Nevea, Italië, voor de Worldcup finals, terwijl ik 2e stond in het kampioenschap. De spanning was om te snijden, nog nooit was ik zo dichtbij om het Overall klassement te winnen. Afgelopen 6 seizoenen is deze grote prijs, de Crystal Globe, door Jesper Pedersen gewonnen. Ik was nooit een constante skiër over een heel seizoen, vaak was het goud of niks. Maar nu was het anders! Ik strijd mee.

 

De laatste 4 wedstrijden zou beslissend zijn wie hem zou winnen.. Pedersen, De Silvestro en ik stonden vrijwel gelijk in het kampioenschap toen we begonnen aan de laatste wedstrijden. Totdat…tijdens de één na laatste race van het seizoen zowel Pedersen als De Silvestro een crash maken en ik de overwinning behaalde!! Wat een ontlading was dat. Ik stond gewoon in 1 klap eerste! De Crystal Globe was 1 van de dingen die ik nog altijd wilde behalen, en nu is die afgevinkt! 

De laatste dag van het seizoen zou beslissend zijn, maar die ging niet door wegens slechte sneeuwomstandigheden. Een gekke manier om te eindigen, maar we hebben het er niet minder om gevierd hahaha, cheers!!      Dit was tevens ook de eerste keer in de geschiedenis van het Paralympisch skiën dat een Nederlander deze prijs wint.

Nog nooit hebben we zo constant geskied. In 23 races heb ik 18 podiumplaatsen behaald waarvan 6 overwinningen.   Zeker na de schouder operatie waardoor ik maar 1 week in de sneeuw heb kunnen trainen afgelopen voorseizoen, vind ik dat we dit jaar serieus in style hebben afgesloten. Bam!

 

Ik wil in deze positieve mindset de zomer ingaan, en nog belangrijker, volgend seizoen wil ik met dezelfde instelling de races ingaan. Minder druk maken om resultaat. En meer vertrouwen in onze eigen kunnen. Elk jaar word ik beter in het herkennen van mijn eigen kunnen, hoeveel risico kunnen we nemen? Wat is verantwoord om te doen op bepaalde plekken op de piste? Ik heb daar steeds betere antwoorden op. Zo zie je maar, ook na 8 jaar Worldcup skiën, blijf je nog lessen leren!

 

Ik zal nu nog een naseizoen draaien in Noorwegen, en daarna zomer vieren naast mijn wekelijkse krachttrainingen! Vervolgens ga ik in augustus de sneeuw weer opzoeken in Valle Nevado, Chili.

 

Dank jullie wel voor de support dit seizoen. Ik kijk met een grote glimlach terug, en ook al een beetje vooruit naar aankomend seizoen waar ik me zal moeten kwalificeren voor de Paralympics van 2026! Zonder jullie hulp zou ik deze droom niet kunnen najagen, en nu het weer zo dichtbij komt, ben ik des te dankbaarder en trots!

 

Op naar de volgende!

 

Groetjes Jeroen

VIDEO:  Para Alpine World Cup Finals Giant Slalom

Gerelateerde berichten