Na een val op onze vakantie met Kerst heb ik mijn pols gebroken en moest ik 4 weken in het gips, balen! Hierdoor kon ik helaas niet mee naar een IPCAS wedstrijd in Rinn ( Oostenrijk ) .

Gelukkig is mijn pols snel en goed geheeld. Ik ben uitgenodigd om mee te doen met het IPC Youth Para Snow Circuit. Dit is een nieuwe opzet om jeugd samen te laten trainen en wedstrijden te laten doen. Hier zijn 5 landen vertegenwoordigd. Nederland,  Spanje, Slovenië, Italië en Duitsland. Alle landen worden een keer gastland, wat natuurlijk heel leuk en leerzaam is. Per land organiseren ze 2 dagen training en 1 wedstrijddag.  Niels, Joris en Kim zijn ook van de partij. Onze trainers zijnTim Kanten Nick Elseweard.

27 tot 31 Januari 2013 ben ik met het IPC Youth Para Snow Circuit mee geweest naar Spanje, La Molina waar ik 3e ben geworden. Eind maart was de trip naar Rogla in Slovenië, lange reis in de bus.  Ik ben daar 4e geworden, jammer, ik was gevallen. De trainers waren verder wel tevreden over mijn snelheid. We doen met deze wedstrijden reuzenslalom. Ik heb een paar hele mooie nieuwe Nordica reuzenslalom ski’s, helemaal top!!

Na deze eerste 2 keer raken ook andere landen geïnteresseerd om hieraan mee te gaan doen nu al willen landen zoals Oostenrijk en Frankrijk enz. hier ook aan mee gaan doen. Wordt vast gaaf.

Begin maart mocht ik meedoen aan een gewone IPCAS wedstrijd in Chamrousse, Frankrijk.  We gingen eerst 2 dagen reuzenslalom trainen in Tignes en daarna hadden we wedstrijden, slalom en reuzenslalom in Chamrousse.  Ik ben daar 1 keer 6e geworden en daarna gevallen. Helaas geen goede resultaten, maar wel veel geleerd. Reuzenslalom is wel erg kicken.

Ik ga nu nog 2 maanden  trainingen in Landgraaf en heb nog een aantal wedstrijden in Snowworld Zoetermeer daarna  is de eerste officiële IPCAS wedstrijd weer in november met daar aan vooraf het Para Youth Circuit, en dan zijn wij het gastland, we zullen dan skiën bij Snowword in Landgraaf aangezien wij geen bergen hebben, haha.