De lijst met kanshebbers voor een van de eretitels die op het NOS│NOC*NSF Sportgala worden vergeven is verkleind. Vandaag maakte NOC*NSF de nominaties bekend.    De genomineerde paralympische sporters zijn rolstoeltennisster Diede de Groot, para-skiër Jeroen Kampschreur en para-cyclist en para-triatleet Jetze Plat.

Verkiezingsprocedure:
Een vakjury bepaalt deze nominaties op basis van de shortlist die NOS en NOC*NSF hebben opgesteld. De sportbonden hebben hiervoor hun input gegeven. Er wordt gekeken naar de prestaties vanaf 1 december van het vorige jaar, tot en met 30 november van dit lopende jaar. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor het NOS│NOC*NSF Sportgala op 18 december plaats. Sporters brengen hun stem uit op de sporters, en de bondscoaches doen dat voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen dan hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor vijftig procent mee in de uitslag, de stemmen van de individuele

Verkiezing volgen:
Het NOS | NOC*NSF Sportgala is woensdag 18 december vanaf 20.30 uur rechtstreeks te volgen via NPO 1, Radio1 en via het liveblog op www.nos.nl.

bron:  https://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=26925