Informatie:

NaamJeroen Kampschreur
WoonplaatsLeiderdorp
Geboortedatum09-04-1999
GeboorteplaatsLeiderdorp
Websitejeroenunlimited.com
Facebookfacebook.com/jeroenunlimited
Twittertwitter.com/jeroenn99
Instagraminstagram.com/jeroenkampschreur/
Linkedinhttps://www.linkedin.com/in/jeroen-kampschreur
DisciplineNationale selectie aangepast alpine
Jeroen Kampschreur werd geboren zonder scheenbenen en kwam daardoor al op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Zijn sportieve talent kwam behalve in het skiën ook in het rolstoelbasketbal naar voren. Een paar jaar geleden besloot hij echter die passie te laten varen en vol voor het skiën te gaan. Jeroen traint op Papendal en is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation, het Fonds Gehandicaptensport en Stichting Jeroen Unlimited.

Beste Resultaten

Zilver op de Paralympics supercombinatie Beijing 2022
Goud World Cup Super-G Lillehamer 2022
Zilver World Cup Afdaling  Lillehamer 2022
5x Goud op WK paraskiën -alle disciplines-  Sella Nevea en Kranjska Gora  2019
Goud op de Paralympics supercombinatie -Pyeongchang 2018 (KOR)
Zilver op World Cup slalom – Kühtai 2017 (AUT)
Zilver op World Cup slalom – Pyeongchang 2017 (KOR)
Zilver op World Cup reuzenslalom – Pyeongchang 2017 (KOR)
Goud op World Cup super-G – Pyeongchang 2017 (KOR)
Goud op World Cup reuzenslalom – Hakuba 2017 (JAP)
Goud op WK paraskiën slalom – Tarvisio 2017 (ITA)
Goud op WK paraskiën reuzenslalom – Tarvisio 2017 (ITA)
Goud op WK paraskiën supercombinatie – Tarvisio 2017 (ITA)
Goud op World Cup slalom – Kransjka Gora 2017 (SVN)
Goud op World Cup slalom – St. Moritz 2016 (CHE)
Brons op World Cup slalom – Kühtai 2016 (AUT)
Brons op World Cup reuzenslalom – Kransjka Gora 2016 (SVN)
Goud op Europa Cup slalom – Landgraaf 2015 (NED

Zitskieën

Aangepast alpineskiën wordt wereldwijd beoefend en bestaat uit zeven disciplines: downhill, slalom, reuzenslalom, super-g, super combinatie en team events. Atleten combineren snelheid en behendigheid en bereiken snelheden van rond de 100km/h.    De wedstrijden worden geskied door mannelijke en vrouwelijke atleten met een fysieke beperking zoals dwarslaesie, hersenbeschadiging, amputatie en blindheid / slechtziendheid.    Atleten strijden in drie categorieën op basis van hun functionele mogelijkheden. Deze categorieën zijn: staand, zittend of visueel. Een factorsysteem maakt het voor atleten met verschillende beperkingen mogelijk om tegen elkaar te strijden.

Skiërs met visuele beperkingen worden geleid door de aanwijzingen die hun “guide” tijdens het skiën doorgeeft aan de atleet. Andere atleten gebruiken materialen die zijn aangepast aan hun behoeften, waaronder een zitski of orthopedische hulpmiddelen.   IPC Alpine Skiing fungeert als de Internationale Federatie voor de sport die gecoördineerd wordt door de IPC Alpineskiën Technische Commissie.    Er staan 5 disciplines op het Paralympische programma: downhill, super-g, super combinatie, reuzenslalom en slalom.

Al sinds de jaren ’80 wordt er door Nederlanders deelgenomen aan internationale wedstrijden. Sinds 2008 is aangepast alpineskiën een volledig programma dat wordt ondersteund en uitgevoerd door de Nederlandse Ski Vereniging en erkent door NOC*NSF.

Jeroen zit in de Nationale selectie aangepast alpine sinds 2016

Rolstoelbasketbal

Ik ben in september 2010 begonnen met rolstoelbasketbal bij de Grasshoppers in Katwijk, na een paar maanden werd ik gevraagd om bij jong oranje U18 ( onder de 18 jaar ) te komen spelen.

Een jaar later ben ik overgestapt van de Grasshoppers naar de Kameleon in Den Haag waar ik C-competitie kon gaan spelen bij de volwassenen.

In januari 2012 vroeg Irene Sloof, de trainster van Jong oranje U22 ( onder de 22 jaar ) of ik ter voorbereiding op later alvast mee wilde trainen met hun team.  5 maanden later, juni 2012 werd ik geselecteerd om mee te gaan naar het EK in Engeland.  Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor Zit-Skiën .

Interview met ouders 01-03-2018 Omroep Max

Niet geheel onbelangrijk …. en daar ben ik erg blij mee

Oh ja ik kan weer enigszins normaal lopen…